Arhīvs
Marts, 2024
26
27
28
29
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Uzņēmējiem tiek sniegts plašs pakalpojumu klāsts eksporta attīstība
Publicēts 25. martā, 2011.
Šobrīd eksports ir ļoti aktuāls, tāpēc, lai sabiedrība būtu zinošāka, tiek piedāvāti dažādi bezmaksas semināri un informācijas apmaiņa, kuras laikā ir iespēja uzzināt sev neskaidros jautājumus, gūt pieredzi un zināšanas par eksporta iespējām ārvalstīs.

 

Nav noslēpums, ka eksports ir veids kā sevi parādīt citās zemēs, attīstīt savu produkciju un iegūt finansiālo stabilitāti, tāpēc dažādi uzņēmumi, kā piemēram, Eiropas Biznesa atbalsta tīkls (EEN) palīdz iedzīvotājiem un uzņēmumiem uzsākt veiksmīgu eksportu.

Viens no Eiropas Biznesa atbalsta tīkla (EEN) atbalsta instrumentiem ir biznesa sadarbības partnera meklēšana, izmantojot biznesa sadarbības datu bāzi. Šī iespēja sniedz uzņēmumiem bezmaksas izplatīt sadarbības piedāvājumus caur Eiropas Biznesa atbalsta tīklu, kas aptver gandrīz 600 partnerorganizācijas vairāk kā 40 valstīs, tai skaitā 27 ES dalībvalstīs.

“Sadarbības piedāvājumu izplatīšanas prakse katrai no tīkla partnerorganizācijām atšķiras, bet parasti tās ir šo organizāciju mājas lapas, biznesa portāli, elektroniskie un drukātie ikmēneša vai iknedēļas biļeteni vai nosūtīšana tieši potenciāli ieinteresētajam klientam,” stāsta EEN koordinators Edgars Bulvāns.

EEN tīkla viens no uzdevumiem ir sniegt atbalstu maziem un vidējiem uzņēmumiem (MVU), konsultējot par tirdzniecību ar trešajām valstīm, piemēram par eksportu uz citām valstīm, specifiskām tirdzniecības prasībām, kā arī sniedz informāciju par ārvalstu tirgiem.

“MVU Eiropas Savienības dalībvalstīs izmanto priekšrocību, ko sniedz vieglā pieeja Eiropas Vienotajam tirgum un tā gandrīz 500 miljoniem patērētāju. Ar Latvijas dalību ES Mazajiem un vidējiem uzņēmumiem tika atcelti ļoti daudz tirdzniecības šķēršļi, tajā skaitā atšķirības dažādu valstu tiesiskajos regulējumos, tos aizstājot ar vienotām procedūrām, standartiem un noteikumiem,” atzīst Edgars Bulvāns. 

ES tirdzniecības jomā darbojas kā vienots bloks un iegūtās priekšrocības var būt vērtīgas gan maziem uzņēmumiem, gan lielākiem. Tomēr tirgus apgūšana otrā pasaules malā parasti ir daudz grūtāka nekā citā Eiropas valstī. Lai palīdzētu uzņēmumu vadītājiem pārvarēt minētās grūtības, EEN sniedz informāciju, lai gūtu vislabākos rezultātus no šādām tirdzniecības iespējām starp valstīm, kas atrodas tālu viena no otras. 


Komentāri
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Ievadi šī portāla nosaukumu: